Svaštara

Zaboravite na kuhanje čaja s proključalom vodom: Ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

Sve dodatke koje volite dodajte na samom kraju.

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i tačan način pripreme čaja. Šta god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet… Morate znati kako ga pripremiti. Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj, piše The Sun.

– Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin – dodaje.

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. prneosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh