Svaštara

Evo kada najčešće dolazi do prevara u braku

Svaku aferu možete da iskoristite kao svoj katalizator za bolji život

Tumisu/Pixabay.com

Jedan od najvažnijih segmenata života većine ljudi jeste ljubav i emotivna zajednica. A gdje je dvoje ljudi, začas se pojavi treća osoba i nastane drama. Loren Laruso, specijalista za nevjerstvo i obučeni terapeut koji pomaže pojedincima i parovima da se oporave od nevjerstva na Instagramu objavljuje savjetodavne i zanimljive klipove na sve moguće teme koje se tiču prevare.

Pravo iznenađenje
Loren smatra da svaku aferu možete da iskoristite kao svoj katalizator za bolji život, a kako će nevjerstvo promijeniti vaš život, zavisi od vas. U jednom do svojih klipova navela je koji to životni događaji nejčešće prethode nevjerstvu.

– Pravo iznenađenje je kada vas afera pogodi u dijelu života u kome nikada niste mislili da ćete biti kompromitovani ili ranjivi. Ali preokret se može naći i na toj vremenskoj liniji našeg života – navela je.

Prevara često dolazi poslije značajnih događaja u životu jednog para, kao što su:

– Susret sa starim drugarima iz srednje škole (sad su aktuelni jubileji proslave mature)

– Rođenje prvog djeteta ili rođenje drugog djeteta

– Napredovanje u karijeri

– Prazno gnijezdo (trenutak kada djeca počinju samostalni život)

– Smrt roditelja ili neke voljene osobe

– Ozbiljna zdravstvena dijagnoza

– Finansijski problemi

– Odlazak u penziju

Životni događaji
A zašto? Važni životni događaji izazivaju instinktivan nagon da se potvrdi život, sopstveni identitet i vitalnost. Ranjivost u vrijeme životnih promjena, promjena uloga i gubitaka, te straha za opstanak može nagovijestiti unutrašnje egzistencijalne promjene. Kao i nagon da se odgovori na pitanja: Ko sam ja? Šta želim? i Da li je to to?”, piše Loren u svom postu,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh