Svaštara

Kako prijatelju na kulturan način reći da ima neugodan miris tijela

Stigli su ljetni mjeseci te se mnogi od nas susreću s neugodnim mirisima kolega, prijatelja itd. U ovakvim situacijama je bitno znati reći im na kulturan način da vam to smeta.

aura

Naravno, znojenje je sasvim normalna pojava. Neugodan miris se javlja kada bakterije razgrađuju znoj na koži. Dakle, neugodan miris ne mora značiti da je neko prljav zato što sve zavisi od faktora kao što su učestalost znojenja, klima i vlažnost zraka, prenosi Klix.

Nemojte praviti veliki problem. Osamite se, budite kratki i recite da ste primijetili da se bore s neugodnim mirisom. Neke od rečenica koje također možete reći su: “Imaš li trenutak za razgovor? Voljela/volio bih s tobom popričati s tobom o nečemu pomalo neprijatnom” ili “Znam da postoje mnogi razlozi za neugodan miris. Znaš li šta se dešava i postoji li način na koji ti mogu pomoći?”.

Ukoliko budete previše pričali o tome, problem će djelovati mnogo veći nego što jeste, što bi moglo utjecati na njihovo samopouzdanje.

Ta osoba će se vjerovatno osjećati pomalo neugodno ili posramljeno nakon što im to kažete, ali to je sasvim prirodno. Mogli biste im čak reći da ste i sami imali sličan problem, što bi moglo pomoći da relaksirate razgovor i onda pređete na drugu temu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh