Svaštara

Svingeri imaju tajne znakove pomoću kojih se prepoznaju: Znate li neke od njih?

Svingeri su osmislili nekoliko tajnih znakova koji im pomažu da prepoznaju jedni druge bez zabrinutosti da će ih okolina otkriti. Znate li neke od njih?

prevara - hayat

Jedan od njih je ananas koji je, kako navode, kroz vijekove predstavljao gostoprimstvo i srdačan doček. Ukoliko primijetite da neko drži ananas na terasi, to je znak da je svingerska zabava u toku.

Ukoliko neko na odjeći, nakitu i sličnim predmetima ima nacrtan ananas okrenut naopako, to je znak da traži svingersku zabavu, prenosi Klix.

Pampas trava je također tajni znak svingera. Vjeruje se da ukoliko neko u bašti ima pampas travu, to znači da praktikuje svingeraj. The Telegraph je 2020. godine objavio kako je prodaja pampas trave opala upravo zbog ove tvrdnje.

Ljuljačka je također jedan od simbola svingera. Često ga nose na crnom prstenu kao znak prepoznavanja, ali i na drugim predmetima.

Iako su slične prakse i običaji postojali kroz historiju, odnosno i danas se mogu naći kao dio tradicije određenih naroda, moderno svingerstvo (eng. swinging) se u svijetu počelo pod današnjim imenom prakticirati za seksualne revolucije 1960-ih i 1970-ih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh