E pa ovako, da bi ostale što duže svježe, maline čuvajte u frižideru, ali nemojte ih prati do trenutka kad odlučite da ih jedete.
Što su manje vlažne, manji je rizik za rast plijesni. Bobičasto voće inače, pa i maline, možete oprati u posudi s hladnom vodom s malo sirćeta jer će ono uništiti bakterije i spriječiti nastanak plijesni.
Poslije toga ih dobro isperite pod hladnom vodom kako ne bi ostao ukus sirćeta. Ali dokle god su vlažne postoji opasnost od stvaranja plijesni pa ih morate osušiti.
Možete ih posložiti na papirne ubruse i prekriti njima nježno da upiju sav višak vode i tako nekoliko puta dok ne budu skroz suhe ili ako imate sušilo za salatu, stavite prvo nekoliko papirnatih ubrusa na dno, a potom složite bobice. Poklopite pa zavrtite nekoliko puta, a ubrusi će upiti višak vode.
Ako želite da ih zamrznete za zimske dane i ukusne deserte, posložite ih na tacnu, stavite u zamrzivač i, nakon što se smrznu, sortirajte u kese kako se ne bi zalijepile. Uživajte u malinama, najdelikatnijem ljetnjem voću, piše portal Žena.