Svaštara

Stručnjaci otkrili zašto neke žene ne doživljavaju orgazam za vrijeme odnosa

Stručnjaci su i dali savjete kako pokušati riješiti ove probleme

ljubavnica - Shutterstock

Istraživanje je pokazalo da samo 25 posto žena koje imaju redovne seksualne odnose dožive orgazam. Također, otkriven je i razlog ovakvom stanju, a on leži u prevelikom razmišljanju. Ispitano je 7.000 žena i 1.000 muškaraca u 2018. godini, a istraživanje je vodio finski sociolog i seksolog Osmo Kontula. Otkrio je kako su žene za vrijeme seksa preopterećene i ne mogu se opustiti u potpunosti.

Drugi razlozi su nisko samopouzdanje, posljedice korištenja lijekova, nekompatibilnost s partnerom u seksu te nedovoljna stimulacija klitorisa,piše Avaz

Terapeutkinja za seks Vanessa Marin rekla je za Insider šta bi trebalo napraviti.

– Fokusirajte se na disanje, možda će pomoći i meditacija, možda i zamišljanje ili pak joga i istezanje. Samo pet minuta bez elektroničkih uređaja je dovoljno kako bi se rasteretile misli,klitorisa.

Terapeutkinja za seks Vanessa Marin rekla je za Insider šta bi trebalo napraviti.

– Fokusirajte se na disanje, možda će pomoći i meditacija, možda i zamišljanje ili pak joga i istezanje. Samo pet minuta bez elektroničkih uređaja je dovoljno kako bi se rasteretile misli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh