Svaštara

Istraživanje utvrdilo zbog čega žene zapravo masturbiraju

Novo istraživanje sprovedeno u Švicarskoj je otkrilo zbog čega žene zapravo masturbiraju te koliko često to u prosjeku rade.

Pixabay/UniqueMarfa

U istraživanju, koje je trajalo mjesec dana, učestvovalo je 370 žena u dobi od 18 do 56 godina. Stručnjaci su otkrili da one masturbiraju kako bi se oslobodile stresa, a ne zato što ih podstiču seksualne fantazije.

Žene u prosjeku masturbiraju devet puta u 30 dana ili otprilike dvaput sedmično. No, one žene koje su pod većim stresom češće masturbiraju, prenosi Klix.

“Prema ženama u našem istraživanju, masturbacija služi kao strategija za stvaranje pozitivnih emocija i opuštanje kada doživljavaju stres”, naveli su stručnjaci.

Dodali su da su ovi rezultati u skladu s prethodnim istraživanjima koja su istakla ulogu masturbacije kao strategije suočavanja sa stresom.

U ovom istraživanju je 64 posto ispitanih žena reklo da masturbira zbog oslobađanja od stresa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh